Vlogs voor en door ondernemers

/Vlogs voor en door ondernemers
Vlogs voor en door ondernemers2018-10-26T09:40:53+00:00

Tips om een goede vlog te maken

Tip 1: Creëer consistent geweldige content

Als je wilt dat er gekeken wordt naar je vlogs moet je de kijkers een reden geven om te kijken. Wat maakt de video die jij maakt aantrekkelijker om te kijken dan de andere vlogs?  Als je je video uniek en aantrekkelijk maakt blijven de kijkers je video’s kijken. Op marketinginstrument staat meer informatie over belangrijke content.

Tip 2: Zorg voor interactie en betrokkenheid

Een video maken over jezelf en/of je bedrijf is best wel persoonlijk. Het persoonlijk maken van een video maakt het voor de kijker comfortabeler om te kijken. Door het persoonlijk te maken kun je de mensen er ook in betrekken waardoor ze vaker de vlogs gaan bekijken.

Tip 3: Let op achtergrond details

Vergeet niet dat als je een vlog maakt je niet de enige bent waar ze op letten. Ze kijken ook langs je heen. Let dus goed op dat je een goede achtergrond hebt. Als je een slordige achtergrond hebt gaan de kijkers daar op letten en letten ze niet meer op wat jij te zeggen hebt.

Tip 4: Zorg voor een goede kwaliteit video

Je moet ervoor zorgen dat je een goede camera hebt om mee te vlogen. De belichting is een belangrijke factor maar ook de montage dat je achteraf uitvoert is een belangrijke factor. Je moet ervoor zorgen dat je scherp in beeld bent of dat wat je wilt laten zien scherp in beeld is. Geluid is ook essentiële voor een goede vlog. Zorg er dus voor dat je microfoon het goed doet. 

school bord met hallo er op

Tip 5: Zorg dat je herkenbaar bent

Je wordt vaker bekeken als mensen je herkennen. Je kan ervoor zorgen dat de kijkers je gaan herkennen door bijvoorbeeld een herkenbaar stemmetje of iets dat je altijd doet in je vlog. Een bekende intro laat mensen ook weten dat ze naar jou kijken.

Tip 6: Gebruik CTA’s bij je vlogs

Je vlogt natuurlijk met een doel. Een CTA (Call to Action) kan daar heel erg behulpzaam zijn voor het ondersteunen en behalen van je doelen. Een CTA roept een kijker op om actie te ondernemen. Je kan bijvoorbeeld zeggen dat ze moeten abonneren op je kanaal of bijvoorbeeld dat als ze iets kopen dat ze dan automatisch meedoen met een prijsvraag.   

Tip 7: Optimaliseer de titel en omschrijving van iedere vlog

De site waar de vlogs opkomen zijn enorme zoekmachines (denk aan Facebook of Youtube). Gebruik woorden waar je wilt dat jouw video op gevonden kan worden. De woorden waar je op gevonden kan worden heten ook wel keywords. Zorg er wel voor dat je de titel van de video of de omschrijving niet te vol stopt met keywords. Het is slim om vooraf aan keywords research te doen want ze geven jouw dan de woorden die een hoge zoek potentie hebben. Maak dan een lijst met die keywords en gebruik ze dan voor je nieuwe vlogs.

Tip 8: Lichaamstaal en gezichtsexpressie

Het is heel belangrijk om bij een succesvolle vlog te letten op je lichaamstaal en gezichtsexpressie. Als je chagrijnig bent en je gaat ook negatief doen in de vlog hebben kijkers al geen zin meer om naar je te kijken. Je loopt de hele tijd rond of je kijkt niet in de camera en je draait de hele tijd je hoofd. Dat komt dan over alsof je de video maakt met tegenzin. Doe niet negatief of praat niet negatief dat schrikt kijkers af.

pratende mensen

Tip 9: Stemgebruik en intonatie

Je moet ook goed weten wanneer je je stem moet aanpassen. Als je het hebt over een tragedie praat je niet blij en opgewonden. Als je het erover hebt dat je tante net een kindje heeft gekregen dan praat je blij en opgewonden. Dit leer je veel bij presentatietrainingen. Je moet ook prettig praten en rekening houden met de kijker. Je gaat schreeuwen in de microfoon en de kijker heeft oordopjes in dan is dat voor de kijker niet prettig. Elk manier van je stem gebruiken brengt een andere gevoel op. Als je zacht praat geeft dat vertrouwen en als je schreeuwt komt het over alsof je aandacht wilt. Praat ook goed en gecontroleerd. En tot slot gebruik tijdens het praten pauzes want dan voelt de kijker zich niet zo opgejaagd.

Kijk voor een voorbeeld van een goede vlog op Youtube.com/Petercommandeur